A Nagyváradi Roma Baptista Gyülekezet Honlapja
   
e-mail: varadiroma@uw.hu

Menü


Bizonyságok

Címünk:

Kolozsvári út. 186
Calea Clujului Nr. 186
Nagyvárad
Oradea

Csütörtök: 18:00 - 20:00
Vasárnap:   9:00 - 12:00
                  18:00 - 20:00


 

 

   Incze Zoltán


  1970- ben születtem.

  1977 - 1989 – ben fejeztem be a 12 osztályt és le éretségiztem.
  1996 - 1998 – ban elvégeztem a - „Scoala Prorocilor” al Bisericii Baptistă Emanuel din Oradea - biblia iskolát
  2003 - 2005 – ben elvégeztem a „Seminary Extension” biblia iskolát a Nagyváradi Magyar Baptista Gyülekezetnél.
  2004 - 2007 – ben elvégeztem, az Elektrotehnikai Főiskolát Nagyváradon és mérnöki diplomát szereztem.


  Szüleim vallásosak voltak , és minden vasárnap és csütörtökön elmentek velük az imaházba. Jártunk a katolikusokhoz, majd a reformátusokhoz.
  16 éves voltam mikor először elmentem, egy Baptista imaházba, ahol igazán megragadott a prédikáció. Akkoriban nem voltak barátaim, mindig magányos voltam, és elhatároztam, hogy mindig fogok járni az imaházba. Érdekes módon, néhány héten belül, egyre több barátom lett, (persze ezeket az ördög rendelte mellém), akik nem rajongtak az imaházért. Így elmaradtam az imaháztól, nem jártam többet, csak néha a reformátusokhoz vasárnaponként. Inkább a barátokkal voltam. A szórakozás, a zene, a bulik, a diszkó, a csajozás, volt számomra az élet. Elkezdtem inni és cigarettázni. Mikor közeledet az érettségi, (1988-ban) a szüleim azt tanácsolták, hogy legyek pap, mert az a legjobb szakma. Csak prédikálni kell, és lakásom is lesz. Így hát el kezdtem, készülni a vizsgákra, persze a Bibliából is kellett készülni, így azt is ki kellett olvasnom. Ahogy olvastam a Bibliát rájöttem, hogy nem jó életet, fojtatok, hogy Isten egészen más mint ahogy addig elgondoltam. Rájöttem, hogy nagyon bűnös vagyok, és megértettem, azt is , hogy Jézus Krisztus mit tett értem. Sokat segített három osztálytársam, abban, hogy még jobban közeledjek Istenhez, azzal, hogy beszélgettek velem, és elhívtak a gyülekezetükbe. Ott értettem meg először, hogy Isten mennyire szeret. Ott láttam egy filmet Jézus Krisztus életéről ami nagyon megérintett, akkor döntöttem el teljes szívemből hogy át adom életemet Jézusnak, és őt fogom szolgálni. Otthon sokat beszéltem Jézusról és hálla Istennek hamarosan a hugom is át adta életét jézusnak. Persze a szüleimnek ez nem tetszett mert ők továbbra is azt akarták, hogy református pap legyek. Nem tudtam mit tegyek, így hát elkezdtem imádkozni és tiszta szívből kértem Istent , hogy mutassa meg nekem mit tegyek. Azt mondtam Istennek, hogy adjon egy jelet - ha be tudok meritkezni mielőtt elvinnének katonának bemeritkezek, ha nem fogok tudni akkor nem, mivel a katonaság ellőt álltam. Isten úgy rendezte, hogy nem vittek el katonának, így (1990-ben) bemeritkeztem.
  Otthon tovább beszéltem Jézusról, a Bibliáról és hála az Istennek 2 évre rá a szüleim is bemerítkeztek.
  A katonaság után, Isten szólt hozzám, hogy szánjam oda az életemet neki a szolgálatban is. Egy tesvér elhívott a Roma gyülekezet megnyitójára. Nagyon megérintett, amit ott láttam, azok a szegény emberek , milyen buzgón és szívből imádják az Istent. Láttam a szegény gyerekeket, és akkor megértettem, hogy én köztük kell hírdessem az igét. Ott ismertem meg a feleségemet, ö is gyerekekkel foglalkozott.
  1994-ben össze házasodtunk. Van három lányunk, és eggyüt szolgáljuk az Urat.
  Gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozunk és családokat látogattunk, próbáljuk buzdítani őket hogy a nehéz körülmények között is maradjanak meg Isten mellet. Olyan családokkal is próbálunk foglalkozni akik valamikor gyülekezetbe járók voltak, de kimaradtak. Feleségem gyerekekkel foglalkozik a Vasárnapiiskolában. Én minden Csütörtökön igét hírdetek, és minden második vasáenap biblia órát vezetek.
  
   Azért imádkozom, hogy lehesek hasznos eszköze az Úrnak.