A Nagyváradi Roma Baptista Gyülekezet Honlapja
   
e-mail: varadiroma@uw.hu

Menü


Bizonyságok

Címünk:

Kolozsvári út. 186
Calea Clujului Nr. 186
Nagyvárad
Oradea

Csütörtök: 18:00 - 20:00
Vasárnap:   9:00 - 12:00
                  18:00 - 20:00


 

 

   Kajcza Anton


  - Nálunk a cigányoknál az a szokás, hogy szeretünk uralkodni a feleségünkön. Ezért mindig a magam igazát kerestem, ebből kifolyólag sokszor megvertem és nem csak feleségmet bántottam hanem gyermekeimet is. Félt tólem az egész család, nem volt jó életünk.
   - Szerettünk elmenni keresztelőkbe, lakodalmakba, szerettük a készülődéseket ezekre az alkalmakra, egyszóval szerettük a szórakozást, mégis mikor veget értek ezek az alkalmak ürsnek éreztem magam,nem voltam boldog.(csak Isten adotboldogságot és töltötte be üres szívem.)
   - Mind emelet parázna életet is folytattam.

   -  2004.január elején evangelizációs hetet tartottak a Roma gyülekezetben, a bloknál mindenfelé meghívókat ragasztottak ki. Két testvér is meghívott ezekre az alkalmakra, de én nem mentem el. Harmadik nap feleségem buzdított, hogy menjek az imaházba. Elhatároztam, hogy elmegyek és ahogy készültem a érdekes módon cipőm szoritott, felvettem a másikat és azzal indultam el, de a kapunál már az is szorítani kezdet. Visza fordultam azzal a gondolattal, hogy nem megyek sehova, a harmadik cipőmet vettem fel és azzal mentem el az imaházba.
  - Mikor odaértem és megláttam mennyien vannak, megijedtem és haza akartam menni. Vissza fordultam de az imaház kapujában egy testvérnő kérésére mégis csak maradtam.
  - Mikor bementem azonnal megéreztem Isten szeretetét, attól a pillanattól kezdve Isten munkálkodott a szívembe és eldöntöttem, hogy követem az Úr Jézus Krisztust.

  - Az életem megváltozot: megszabaultam a paráznaságtól, most már nem verem a feleségemet, sem a gyermekeimet. Isten betöltötte a szívünket szeretettel és békeséggel. Feleségemmel együtt szolgáljuk az Urat a Roma Gyülekezetbe.