A Nagyváradi Roma Baptista Gyülekezet Honlapja
   
e-mail: varadiroma@uw.hu

Menü


Bizonyságok

Címünk:

Kolozsvári út. 186
Calea Clujului Nr. 186
Nagyvárad
Oradea

Csütörtök: 18:00 - 20:00
Vasárnap:   9:00 - 12:00
                  18:00 - 20:00


 

 

   LAKATOS SÁNDOR 


 2003 ban egy autó baleset történt a családban, a két fiammal, az egyik helyben meghalt, ő 18 éves volt, a másik aki 21 éves volt életben maradt, de Kolozsváron 12 műtéten kellet átesnie és ezzel együt az egyik kezét amputálni kellet, a másik kezével még mindig kezelésre jár Kolozsvárra. Ez nagyon tönkre tette a családot. A feleségem kétszer is korházba került, az ideggyógyászatra. Nem evet, nem aludt, csak sírt és teljesen kimerült idegileg. Én hat hónapig voltam Kolozsváron a fiu mellet, ahol töbször is öngyilkos akartam lenni.
   De Isten nagyon szeret minket!
   
2004 Január 15-én, amikor kezdődöt az evangelizáció a roma gyülekezetben, a feleségem elfogadott egy meghívást és elment arra az alkalomra. Még aznap döntött az Úr Jézus Krisztus mellet. Amikor haza jöttem a fiammal, nagyon megörültem mert láttam a változást a feleségemben. Elkezdet enni , már kezdet mosojogni, és nagyon boldog volt.
   2004 junius 10-én bemeritkezet. Én viszont nem akartam élni, minden nap részeg voltam, veszekedtem, sírtam és volt, hogy széttördeltem mindent a lakásban. Ezzel minden még roszabb lett.
   Néhány testvér, meg a lelkipásztor is, többször meglátogattak és hívtak a gyülekezeti alkalmakra, de én nem mentem el, hanem tovább ittam és folytattam önpusztító életem. Az Úr mégis, az Ő nagy kegyelméből egy nap leálított és erőt adott arra, hogy elmenjek a gyülekezetbe.
   
2005 januárjában egy ige hangzott el a Mát.11r28-ból."...jőjetek én hozzám (Jézushoz) mindnyájan akik megfáradtatok és megterheltettek mert én megnyugosztalak titeket" - ez voltam én, megfáradt és megterhelt, szükségem volt Jézusra. Az nap az Úr kegyelméből elfogadtam Jézust megváltómnak és Uramnak. Az életem teljesen megváltozott, nyugalmat és békessédet adot.
     Feleségemmel együtt nagyon hálásak vagyunk az Úrnak, hogy lehajólt hozzánk az Ő nagy kegyelméből. Szeretném minnél jobban szolgálni az ÚR Jézust, mert egyedül Ő adhat igazi életet, békességet, és nyugalmat.
ÁMEN