A Nagyváradi Roma Baptista Gyülekezet Honlapja
   
e-mail: varadiroma@uw.hu

Menü


Bizonyságok

Címünk:

Kolozsvári út. 186
Calea Clujului Nr. 186
Nagyvárad
Oradea

Csütörtök: 18:00 - 20:00
Vasárnap:   9:00 - 12:00
                  18:00 - 20:00


 

 

   Varga Tibor


  - Mindent megpróbáltam, hogy boldog legyek: kerestem a sportban, megtettem mindent hogy elérjem az általam kitűzött célokat, és mikor elértem mégsem voltam boldog.  
   - ezek után a szorakozásban kerestem a boldogságot: diszkóba jártam, szórakoztam, italt fogyasztottam.
   - azután a pénzben láttam a boldogságot, és elkeztem lopni, embereket becsapni, szerencsejátékokban vettem részt, hogy minnél több pénzt szerezek. De ez sem volt elég.
   - parázna életet folytattam, de boldog nem voltam.
   - egy vasárnapi napon, miután a piacról hazamentem, a feleségemet sírva találtam. Meg kérdeztem miért sír. (Ő már eljárt az imaházba) és elmondta, hogy a bűnei terhe nyomják. Elmondta, hogy viszonya volt egy másik férfival. Mikor ezt meghallottam felugrottam és az asztalt is felrugtam - mivel ebéd közben beszélgettünk- kirohantam a konyhába, vettem a kést, vissza mentem, hogy leszurjam. De mikor felemeltem a kezemet elájultam - Isten közbelépet. Mokor magamhoz tértem tovább vitatkoztunk, ekkor egy hangot hallottam, anyám kiáltott: " ...fiam az Isten megbocsájtot neki, te miért nem tudsz?" - ekkor azonnal elémjöttek az én bűneim, és rájötte, hogy Iste meg akarja bocsájtani az én bűneimet is. Az enyémek nagyobbak voltak mint az övé. Egy elveszett ember voltam Isten nélkül.

   - kértem az Úr Jézust, hogy bocsájtsa meg minden bűnömet és hogy jőjön a szívembe. Abban a pillanatban éreztem a szabadulást. Most már nem teszem azokat amiket tettem, van békességem, szeretetem, türelmem, nem élek tisztátalan életett. Nem lopok, nem hazudok, nem csapok be senkit.
   - mostmár tiszta életet élünk a feleségemmel, tudom szeretni azokat is akik nem szeretnek engem.
   - Isten él a szívemben, ez ad igazi boldogságot. Jézussal közöségben élni és igazságban szolgálni őt.

   - mostmár a Roma gyülekezetben előljáróként szolgálok. Dicsőitem az Istent mert megváltott elhívot azért, hogy hirdesem az evangéliumot minden embernek.

Megtérésem ideje 2003 feb.23.